Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(5306 niezalogowanych)
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Nie bronie ani niechce oskarzac tu nikogo ale: po 1 nie znajac zadnego forum sam wyszukalem strone finn.no przed przyjazdem tutaj dwa lata temu i zobaczylem ile kosztuje wynajecie mieszkania. po 2 przeczytalem kontrak z posrednikiem i popytalem troszke ludzi w Polszy ktorzy znaja standarty umow o prace w EU. Po 3 pierwszy krok jaki zrobilem po przyjezdzie tutaj skierowalem do sklepu spozywczego aby zobaczyc ile moze kosztowac wyzywienie. Przeliczylem porownalem z zarobkami i siedze.
Norge kowal ma racje. Skoro komus nie odpowiada,kraj(zimno,ciemno,wiocha),ludzie(donosiciele,gbury,na niczym sie nie znajacy a w szczegolnosci na pracy) to przeciez nikt nikogo na sile tu nie trzyma. Anglia,Hiszpania,teraz tez Dania i cala reszta europy czeka. Po co sie meczyc tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
musi byc z ciebie wielki spryciaz,ze tak swietnie sam sobie poradziles.pewnie dlatego chcesz juz wyrzucac wszystkich (ze swojej nowej,najlepszej ojczyzny) ktorym moze sie cos nie podobac.

moze daj dobry przyklad i zacznij organizowac transporty dla tych,ktorzy maja inne zdanie.
bedziesz mogl sie wykazac,a moze nawet dostaniesz awans

ciekawe jak sie rozwinie twoja kariera,wielkiego czysciciela,za powiedzmy 5lat.
kto bedzie nastepny u ciebie w kolejce,do deportacji?

krolestwo za konia...'norwegia tylko dla zadowolonych,reszta won!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Jan63)
Wiking
Nie oceniajcie innych gdyż samych siebie nie znacie , ani do czego jesteśmy zdolni w trudnych sytuacjach .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
dziwny jest ten swiat ale powiem jedno podziwiam ludz ktorzy nieboja lub niewstydza sie pracy reszta mnie huj obchodzi kazdy radzi se jak umie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Nikogo nie wyrzucalem,nie wyrzucam i nie bede wyrzucal ani z Norwegi,ani z zadnego innego miejsca na tym swiecie bo to nie ja zapraszalam ani nie zaciagalem na sile!!! Wkurza mnie tylko narzekanie jak to zle tutaj,jaka krzywda spotyka czlowieka,jakie wszystko drogie,jak to musza ludzie mieszkac w barakach,ze nie ma pracy!!!! mozna mnozyc Polakow rozmowy a ja tylko chcialbym zwrocic uwage ze jestesmy tutaj goscmi i jak na goscia przystalo trzeba szanowac obyczaje,prawa i humory gospodarza!!!!!
Przedewszystkim kazdy powinien szanowac siebie a potem inni(norwedzy)tez go beda szanowac.Kazdy ma prawo do wypowiadania swojego zdania ale tez inni moga sie z nim nie zgodzic Panieladny.
Ja zdania nie zmienie SKORO KOMUS TAK BARDZO NIE ODPOWIADA NORWEGIA TO SAMOLOTY LATAJA CODZIENNIE DO POLSKI! Dlaczego masz sie meczyc w tych ciezkich warunkach w Norge i ciagle narzekac? Nie lepiej poszukac innego miejsca na ziemi gdzie bedziesz szczesliwy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Jan63)
Wiking
Każdy postępuje według własnego sumienia i nie powinien wypowiadać się o drugim bez zrozumienia drugiej osoby przy czym uwzględnić trzeba każdą osobę indywidualnie gdyż każdy z nas kieruje się potrzebami materialnymi i po to tu przyjeżdża.Jeśli doszedł już do polepszenia swojego dobrobytu ( pieniędzy ) to zapomina o innych , a sam był kiedyś taki sam . Zycie uczy nas wyciągać wnioski z własnych postępków a nie cudzych i na dodatek bardzo niechętnie pomagamy innym nawet wystarcza dobra rada lub dobre słowo pocieszenia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
czyli to wszystko dla mojego dobra.jakis ty szlachetny,k.z.k!

w twoim przypadku gosc to malo powiedziane.bardziej pasuje do ciebie gosciu!

a przy okazji mylisz goscine z biznesem.
norweskie obyczaje...ciesze sie ,ze nie sa moimi

nawet juz zaplanowales sposob mojej podrozy.samolotem najszybciej mozna pozbyc sie problemu
oczywiscie ty,jako ten zadowolony,szczesliwy,dobrze odzywiony i sowicie wynagradzany,uregolujesz oplate za przelot.

zapomniales zapytac o jeden drobny szczegol.czy mam lek wysokosci...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Anna79)
Wiking
ulv zgadzam sie z Toba calkowicie kazdy zaczynal nie ciekawo ale z czasem nabieral doswiadczenia sama mam kolegow co pracowali za smieszne pieniadze a teraz wyszli na swoje na wszystko trzeba poczekac nie od razu Krakow zbudowali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kami11x)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Biznes-umowa miedzy dwoma stronami w celu osiagniecia wspolnych korzysci majatkowych-tak ja to rozumie i dotyczy to tylko 7.5 godzin mojego zycia tutaj w dni robocze. Niestety reszta czasu jaki tutaj przebywam (bo chce) to goscina w obcym kraju z wlasna tradycja,obyczajami,kultura i wlasnym prawem ktore niestety trzeba tolerowac i przestrzegac.
Swoja droga jaki partner w biznesie bedzie tolerowal nas gdy bedziemy o nim sie wypowiadac w takich epitetach jak co niektorzy nasi rodacy o Norwegach?Jaki gospodarz bedzie trzymal goscia ktory o nim sie wypowiada tylko w najgorszych slowach? I tylko o to chodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok